Jesse Dellemann wint ontwerpwedstrijd fietsenstalling

Het begon met een prijsvraag die het Graafschap College uitschreef voor zijn studenten: ontwerp een nieuwe fietsenstalling voor de hoofdlocatie. De fietsenstalling moest voldoen aan een aantal eisen. Zo moest de uitstraling van de fietsenstalling passen in de omgeving en de stalling ruimte bieden aan minimaal 600 fietsen (waarvan 150 overdekt). Maar ook op het gebied van milieu, verlichting en afmetingen werden eisen gesteld. Maandag 6 februari werd de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt.

In het totaal waren er 12 inzendingen. Deze inzendingen bestonden uit groepsinzendingen, maar ook uit individuele inzendingen. Aan de jury de moeilijke taak om het winnende ontwerp te kiezen. Echter, de jury was unaniem en koos Jesse Dellemann als winnaar! Jesse is derdejaarsstudent van de opleiding Middenkader functionaris bouw (niveau 4). Architect Wim Maas, een van de juryleden, legde uit waarom de jury het ontwerp van Jesse had gekozen.  De prijs, een cheque van 1.000,- euro, werd uitgereikt door Sarien Shkolnik (vicevoorzitter van het cvb van het Graafschap College).

Een prachtig eco park

Jesse noemt zijn ontwerp een eco park in plaats van een fietsenstalling. Hij heeft bij zijn ontwerp vooral gelet op een logische indeling, uitstraling en natuurlijk de realiseerbaarheid. Daarvoor heeft hij goed rekening gehouden met de criteria. Het ontwerp is geschetst in het 3D-programma Revit. Om het ontwerp af te maken en er een  een prachtige 3D Illustratie van te maken, heeft Jesse gebruik gemaakt van het 3D programma Lumion. “Ik ben trots en blij, ik had dit niet verwacht! Ik heb veel uren in mijn ontwerp zitten, maar voor mij is het ook echt een hobby”, aldus Jesse.

Het Graafschap College wil de fietsenstalling in augustus 2017 klaar hebben voor gebruik. Jesse krijgt naast de geldprijs, een naambordje op zijn eigen ontworpen fietsenstalling en natuurlijk de eeuwige roem! Ben jij benieuwd naar het prachtige ontwerp van Jesse? Bekijk dan zijn ontwerp! En laten we eerlijk zijn dit is absoluut een ontwerp om trots op te zijn!