Keuzegids Mbo 2017: Graafschap College gestegen naar 7e positie

De Keuzegids Mbo 2017 is uit. Het Graafschap College is in de lijst van brede mbo-scholen (roc’s) gestegen naar een gedeelde zevende plaats en heeft vijf topopleidingen. In Nederland zijn 43 roc’s met een breed opleidingenaanbod, daarnaast 12 aoc’s (agrarische opleidingscentra) en 14 vakscholen met een gespecialiseerd opleidingenaanbod.

De Keuzegids Mbo wordt jaarlijks uitgegeven en geeft een oordeel over resultaten op grond van cijfers van het ministerie van OCW en op grond van de JOB-enquête. Dit is een tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek waarbij studenten een oordeel geven over de kwaliteit van hun opleiding.

Ook dit jaar heeft het Graafschap College weer topopleidingen. Volgens het keuzegidsprincipe verdient een opleiding dit predikaat als de score 75 of hoger is. Binnen de sector Techniek & is de opleiding op het gebied van ICT -support uitgeroepen tot topopleiding. Deze opleiding is zelfs de op vier na beste van Nederland. De opleiding Installatietechniek is samen met twee andere roc’s de beste opleiding van Nederland.

Voor meer informatie: www.keuzegids.org