RoboWars in de DRU

Op dinsdag 20 juni en woensdag  21 juni presenteerden de tweedejaarsstudenten Technicus engineering de robots die zij in diverse projectgroepen hebben ontworpen en gebouwd. De presentatieavonden vonden plaats in de Afbramerij van het ICER op het DRU Industriepark te Ulft. Het ICER werkt met het Graafschap College samen aan een aantal innovatieve projecten, waaronder RoboWars. De avonden werden ingeleid door Prezi presentaties, waarbij de studenten op enthousiaste wijze hun verhaal deden over het project. Van brainstormfase tot en met de zogenaamde Tech-Checks, alles werd in geuren en kleuren uit de doeken gedaan.

Elkaar uitschakelen

Vervolgens werden de battles uitgevoerd in de ‘Battle Arena’, waarin wapens als Superpuncher, The Hammer en The Excentric waren geïnstalleerd. Dit met het doel: elkaar uitschakelen. De ‘gevechten’ vonden onder grote belangstelling van familie, vrienden en kennissen plaats. De special effects zoals licht, geluid en rook zorgden er voor dat de verschillende battle rondes spectaculair waren om naar te kijken. Er waren per avond drie winnaars’: een prijs voor de battleoverwinnaar, een publieksprijs voor de mooiste robot en een prijs voor de robot die het best uit de technische keuring kwam.

Aantrekkelijk onderwijs

Een aantal jaren geleden is het Graafschap College het project gestart met één klas Mechatronica studenten. Inmiddels doen drie klassen mee. Aankomend schooljaar wordt er ook gestart met twee klassen van de opleiding Middenkader Smart Industry, een nieuwe opleiding bij de sector Techniek & Informatica. Door het onderwijs aantrekkelijk te maken met leuke uitdagende projecten zoals ‘Robowars’, kiezen  steeds meer jongeren voor techniek. Het bedrijfsleven wil graag de afgestudeerde techneuten in dienst nemen. Er is veel vraag naar goed opgeleide technici!