Studenten krijgen gastles van Webasto

Studenten 3e jaar, Eerste autotechnicus, niveau 3 (bbl), mobiliteit en Voertuigen, kregen vorige week een gastles van Webasto. Webasto is een wereldwijde partner het gebied van innovatieve systemen voor bijna alle autofabrikanten.

De studenten kregen op de locatie Keppelseweg in Doetinchem een training over de verbrandingskachel en High Voltage Heater. De in totaal 60 studenten werden in drie groepen verdeeld en kregen een twee uur durende training. Deze begon met een introductie van de High Voltage Heater die toegepast wordt op elektrische voertuigen. Tijdens deze introductie werd er uitleg gegeven over het product, de opbouw, veiligheidsaspecten en de werking. Met mooie voorbeelden en opengewerkte modellen werd duidelijk gemaakt hoe dit systeem werkt. Na de theoretische uitleg volgde een demonstratie in het praktijklokaal, de trainer Tom Boksebeld, laat aan de leerlingen zien hoe snel de High Voltage Heater op temperatuur is. Ook gaf hij een duidelijke uitleg over de spanning (400 Volt) en de stroom die er door gaat.

Het tweede deel van de gastles stond in het teken van de verbrandingskachel. Tijdens de introductie werden de verschillende toepassingen verteld, de voordelen benoemd en de onderdelen die te vinden zijn in de kachel uitgelegd. De leerlingen hebben voor aanvang van de gastles een online training moeten volgen om voorbereid op school te komen. Na de introductie mochten de leerlingen aan het werk. Verdeeld in groepjes van vier moest er een kachel gedemonteerd worden. Die na de tijd ook weer in elkaar moest natuurlijk! Met de gedemonteerde kachels op tafel ging de uitleg verder. Een van de onderdelen was de gloeistift. Toen de kachels weer in elkaar gezet waren was het tijd voor de tweede demonstratie. De verbrandingskachel werd opgestart en de studenten waren onder de indruk van de hoge temperatuur en hoe snel deze bereikt werd. Door het kijkglas in de kachel is de verbranding zichtbaar en ook is duidelijk te zien hoe de gloeistift werkt en hoe lang. De studenten die de theorie met een voldoende hebben afgesloten, kregen na afloop een certificaat.

Het was een leuke een leerzame gastles voor zowel student, docent en trainer!