Studenten middenkader engineering presenteren producten

Donderdag 23 juni presenteerden derdejaarsstudenten van de opleiding Middenkader engineering met trots hun zelfgemaakte product, waar zij de afgelopen 20 weken aan hebben gewerkt. Dit gebeurde onder grote belangstelling van familie, vrienden en docenten. Projectonderwijs is de rode draad van de opleiding Middenkader engineering. In ieder leerjaar van de opleiding werken studenten individueel of in groepen aan een project. De derdejaarsstudenten hebben het afgelopen halfjaar vol overgave en enthousiasme gewerkt aan hun project. Ze hebben hard gewerkt om tot het gevraagde eindresultaat te komen.

Van honingwals tot houtklover

Er werden zes producten gepresenteerd. Eén groep studenten maakte een honingwals. De honingwals is bedoeld om vellen kunstraat te maken voor bijenkorven. Tot nu toe worden dergelijke walsrollen gefabriceerd met oude technieken (o.a. stansen). Tijdens het project is gebruik gemaakt van moderne technieken, zoals metaal 3D printen. Een andere groep maakten een wipzaag, een circelzaag die, dankzij een trekker aandrijving, boomstammen en balken kan zagen tot een diameter van 250 mm. Een aantal studenten werkte aan de productie van een opklapbare behandeltafel. In dit project werd een combinatie gemaakt tussen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en hydrauliek. De behandeltafel maakt het op- en afstappen voor patiënten gemakkelijker. Ook werd een verrijdbare haspel ontwikkeld voor een waterslang. De haspel kan elektrisch een waterslang oprollen. Een andere groep maakte een simulator voor een raceprogramma. Deze simulator wordt onder andere ingezet tijdens de open dagen van het Graafschap College. Ook was er een groep studenten die werkte aan de ontwikkeling van een houtklover, werkend op 230 volt.

Geslaagde avond

Het was een geslaagde presentatie-avond. De presentaties waren mooi en goed verzorgd, de studenten waren enthousiast en er was veel belangstelling voor de eindproducten.