Studenten strijden om titel First Electro League 2017

Studenten van het Graafschap College doen net als ieder jaar, ook dit jaar weer mee aan de First Electro League (FEL). De FEL is een landelijke wedstrijd, waarbij studenten van 12 scholen tegen elkaar racen met elektrische karts. Het gaat er niet alleen om wie de snelste e-kart heeft, ook op de onderdelen veiligheid, organisatie en regelmatigheidsproef verzamelen de deelnemers punten. Het team met de meeste punten wint de FEL.

Gedurende het schooljaar werken studenten onder andere aan de bouw van de e-kart, het verzamelen van sponsorgelden en de communicatie rond het project. Bijzonder is dat bij het project studenten van verschillende opleidingen zijn betrokken. De taken zijn verdeeld: studenten van de opleidingen Motorvoertuigentechniek en Middenkader engineering (richting werktuigbouwkunde) zijn verantwoordelijk voor de bouw en technische optimalisatie van de kart. Het commerciële team, bestaande uit studenten van de opleiding Commercie, zorgt onder andere voor voldoende sponsoren en studenten van de opleiding Mediavormgeving maken regelmatig promotiefilmpjes.

Tot het einde van dit schooljaar zijn er nog vier wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is op woensdag 22 maart in Venray.
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen? Klik dan hier om de Facebookpagina te volgen van het team